Om kreditgivaren Wästgöta Finans

Julalånet är ett privatlån där du kan låna mellan 30 000 och 200 000 kr. Du använder pengarna till vad du vill. Lånet är ett annuitetslån, och har rörlig ränta som sätts individuellt för varje ansökan.

Jula erbjuder lånet genom kreditgivaren Wästgöta Finans, ett separat bolag inom Julafamiljen. Jula har byggt sin framgång på att erbjuda människor bra produkter till ett rimligt pris med en hög servicegrad. Kreditgivaren Wästgöta Finans har i grunden samma inriktning, fast i en annan bransch.

Om kreditgivaren Wästgöta Finans

Julalånet är ett privatlån där du kan låna mellan 30 000 och 200 000 kr. Du använder pengarna till vad du vill. Lånet är ett annuitetslån, och har rörlig ränta som sätts individuellt för varje ansökan.

Jula erbjuder lånet genom kreditgivaren Wästgöta Finans, ett separat bolag inom Julafamiljen. Jula har byggt sin framgång på att erbjuda människor bra produkter till ett rimligt pris med en hög servicegrad. Kreditgivaren Wästgöta Finans har i grunden samma inriktning, fast i en annan bransch.

Vår historia

Wästgöta Finans startade med insikten om att vanliga människor ibland behöver en skjuts för att förverkliga sina mål. Vi har våra rötter i det välkända Jula som har hjälpt hemmafixare och proffs sedan 1979.

 • En del av Julafamiljen
 • Smidig ansökningsprocess
 • Snabb utbetalning av pengarna
 • Trygga privatlån från 30 000 till 300 000

Den trygga kreditgivaren

Wästgöta Finans är en trygg kreditgivare. En del av den tryggheten kommer från Jula, som under lång tid har byggt upp en sund verksamhet med stabil ekonomi. Wästgöta Finans har dock även trygghet av egen kraft. Vi är ärliga och säger som det är. Vi vet att alla kan råka ut för oförutsedda utgifter. Vår ståndpunkt är att ett tryggt lån innebär möjligheter för att bygga ett bättre liv.

Vanliga frågor

Här svarar vi på era vanligaste frågor kring våra lån.

 • Ett privatlån som erbjuds genom vår kreditgivare Wästgöta Finans, ett bolag i Julakoncernen. Du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du att alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, inkluderat ränta och amortering.
 • Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 200 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.

 • För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Får du ett låneerbjudande signerar du även det med ditt BankID.

 • Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande. Vårt räntespann är mellan: 7,75%-18,95%. Effektiv ränta: 8,10% - 20,77%.

 • En kreditupplysning görs hos Bisnode för att vi ska kunna ge dig det bästa låneerbjudandet och även se till så att vi inte utsätter dig för några onödiga ekonomiska risker.
 • I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 150 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.

 • Så snart du har skickat in din ansökan så behandlas den av vårt ansökningssystem. Kan vi godkänna det önskade lånet så presenteras ett låneerbjudande. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning tar vanligtvis 1-3 bankdagar, beroende på mottagande bank. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan.

 • I vissa fall behöver vi mer information för att kunna fatta beslut på en låneansökan, då skickar vi ut en inbjudan till inkomstverifiering. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än 1 minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans. Läs mer här!

 • Önskar du mer information kring din ansökan, kan du kontakta oss på kundtjänst via mejl: julalanet@jula.se. För att vi ska kunna besvara dina frågor kring din ansökan är det viktigt att du skickar med det referensnummer som din ansökan fick.
 • Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har du möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.

 • Nej, det finns inte möjlighet att förhandla sig till en bättre ränta. Utifrån de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan och resultatet av kreditupplysningen ger vi dig bästa möjliga individuella ränta.
 • I din betalplan som du ser på Mina sidor kan du se när det är dags att göra din första inbetalning till oss.
 • Din betalningsavi skickas ut i mitten av varje månad. Den aviseras på det sätt som du valt, antingen via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Saknar vi inbetalning från föregående månad så skickas en påminnelse ut i början av nästkommande månad. Påminnelse skickas alltid ut per post.
 • För mer information kring att förlänga din återbetalningstid ber vi dig att kontakta kundtjänst via mejl: julalanet@jula.se. Glöm inte att uppge ditt kontoreferensnummer.